xoves, 27 de febreiro de 2025

OBRADOIRO DE FILLOAS GALEGAS NESTE ENTROIDO

Vai rematando esta semana de troula e imos facer un obradoiro de cociña, facendo nós mesmos as filloas galegas e degustalas ata fartar!

O primeiro que fixemos foi falar de todo o material:

- Sartén
- Cociña
- Batidora
- Envase para facer a mestura
- Cucharón
- Báscula
- Espumadeira
- Tenedor de pau


Tamén precisamos ingredentes como:

- Ovos (da casa)
- Fariña
- Leite (do cole)
- Auga
- Un chisquiño de sal
- Aceite para que non se pegue na sartén
- Azucre para o final 
(tamén botaríamos nata ou nutela)


Comezamos botando todos os ingredentes. por turnos, fomos botando a fariña mestres pesabamos a cantidade que se precisaba (tamén o fixemos co leite e coa auga):









Xa está todo dentro, contado e pesado.


Polo que toca...MESTURALO!!! 


Así que collimos a batidora e puxémonos mans á obra!









Así quedou todo mesturadiño!!!


Toca o momento de facelas coa sartén e a cociña pero iso o imos deixar para a profe porque temos medo de quemarnos. É un pouquichiño perigoso...ademáis, se se queman, a culpa lévala ela! jeje


Mentres ela as facía, nós merendabamos as nosas merendas vendo os debuxos animados 
do Xabarín Club.



Que boa pinta tiñan e que gañas de comela!!!

Despois do recreo, tiñamos sede e MOITA FAME!! Polo que disfrutamos degustándoas!!!










Creo que chegou o momento de devoralas!! Mirade o vídeo pinchando na imaxe de abaixo.


Algúns quixeron repetir ata que...

...ata que remataron con todas!!!


Ningún comentario:

Publicar un comentario

Nota: só un membro deste blog pode publicar comentarios.

PEIXIÑOS DE CORES

Como cada mércores, traballamos arredor do proxecto. Hoxe un peixiño "Glú, Glú" apareceu na aula. De que mar sería?  Certo é que n...