Vai rematando esta semana de troula e imos facer un obradoiro de cociña, facendo nós mesmos as filloas galegas e degustalas ata fartar!
O primeiro que fixemos foi falar de todo o material:
- Sartén
- Cociña
- Batidora
- Envase para facer a mestura
- Cucharón
- Báscula
- Espumadeira
- Tenedor de pau
Tamén precisamos ingredentes como:
- Ovos (da casa)
- Fariña
- Leite (do cole)
- Auga
- Un chisquiño de sal
- Aceite para que non se pegue na sartén
- Azucre para o final
(tamén botaríamos nata ou nutela)
Comezamos botando todos os ingredentes. por turnos, fomos botando a fariña mestres pesabamos a cantidade que se precisaba (tamén o fixemos co leite e coa auga):
Xa está todo dentro, contado e pesado.
Polo que toca...MESTURALO!!!
Así que collimos a batidora e puxémonos mans á obra!
Así quedou todo mesturadiño!!!
Toca o momento de facelas coa sartén e a cociña pero iso o imos deixar para a profe porque temos medo de quemarnos. É un pouquichiño perigoso...ademáis, se se queman, a culpa lévala ela! jeje
Que boa pinta tiñan e que gañas de comela!!!
Despois do recreo, tiñamos sede e MOITA FAME!! Polo que disfrutamos degustándoas!!!
Creo que chegou o momento de devoralas!! Mirade o vídeo pinchando na imaxe de abaixo.
Algúns quixeron repetir ata que...
...ata que remataron con todas!!!
Ningún comentario:
Publicar un comentario
Nota: só un membro deste blog pode publicar comentarios.